Parcours en hoogteprofielen

Ventourist
De uitdaging voor elke fietser

Ventourist is de beklimming waarmee het allemaal begon voor Mon Ventoux. Nog steeds heeft de beklimming van die ene col als doel Vlamingen te laten bewegen. Vergeet je zetel en beklim de mythische Mont Ventoux als een echte Ventourist!

Je kiest zelf langs welke weg je de top van de Mont Ventoux aanvalt en hoeveel keer. Maak de benen los van een beklimming van 21, 22 of 26 klimkilometers vanuit één van de toegangspoorten aan de voet van de Kale Berg: Bédoin, Malaucène of Sault.

Ladies@Ventoux
Hét groepsgebeuren voor vrouwen

De Kale Berg alleen voor mannen? Pas du Tout! Steeds meer vrouwen gaan tijdens Mon Ventoux de uitdaging aan. Dit jaar de 2de editie van de Ladies@Ventoux!

Vanuit Bédoin klimmen de Ladies 22 km omhoog tot aan de top van de Mont Ventoux. Een prestatie om u tegen te zeggen, maar ook voor beginnende fietsers haalbaar is. De beklimming van deze mytische col laat ook jou bewegen. Psssst, wist je dat ook e-bikes zijn toegelaten?

 

Ventousiast
Dat ietsje meer voor elke fietser

We starten in groep vanuit Bédoin met een lus van een zo'n 45 km om daarna de beklimming naar de top van de Kale Berg in te zetten.  De tocht door de provence neemt je mee naar Caromb en villes-sur-Auzon. Daarna is het nog 22 km afzien naar de mytische top. 

La Cannibalette
4 cols voor ervaren fietsers

La Cannibalette is de ingekorte versie van La Cannibale, maar zeker geen doetje om zonder handschoenen aan te pakken. De zware bergritten zorgen voor een mooie uitdaging. Je fietst 131 kilometer en 3525 hoogtemeters over 4 cols, waaronder 2 keer de Mont Ventoux. Ook wie La Cannibalette rijdt, fietst over de Col De L’homme Mort en Col D’Aulan

La Cannibale
Eeuwige roem voor gevorderde fietsers

La Cannibale is een mythische tocht van 173 kilometer die maar liefst 6 cols telt. Zwaar? Zeker. De naam van de cyclosportieve is niet voor niets afgeleid van de bijnaam van Eddy Merckx. Deze uitdaging is dus uiterst geschikt voor gevorderde fietsers.

Voor wie fan is van de beklimming van de Kale Berg heeft Mon Ventoux goed nieuws. La Cannibale neemt je 2 keer mee naar de top van de Mont Ventoux. Verder staan ook Col De L’homme Mort, Col De Saint Jean, Col De Perty en Col D’Aulain op het programma. Smeer de beentjes maar in!